4. Maj, 2020

Redo för nya äventyr!

Valparna börjar flytta till sina nya familjer. Alla har fått fantastiska hem och jag är så tacksam över de fina kontakter jag har med valparnas nya ägare!

Fyra veckor

Nu händer det grejer! Valparna leker med varandra och börjar få tänder. De har flyttat ner i köket på heltid och är duktiga på att söka upp lådan för att gå på toa.

Leksaker är kul och allt från äggkartonger till mjukisdjur dras runt och ska dödas. De börjar bita vår andra och testar hur långt de kan gå innan kompisen skriker. Mamma Bella håller koll och tycker ni att de är ganska roliga att leka med men ganska jobbiga att ge di till!

Tre veckor

Nu har alla börjat se och höra ordentligt och de upptäcker världen. En spännande tid börjar! 

De här fått smaka mat för första gången och det var väldigt gott. Nu ska de få mer och mer fast mat så att mamma Bella får avlastning och inte måste producera så mycket mjölk till tio växande valpar.

Två veckor

Valparna får ögon! Grön hane var först och fick små springor redan dag 11. De ser inte så bra ännu men får en helt annan personlighet.

9 och10 dagar gamla

18 - 19/3

Valparna växer och är friska. Det är full aktivitet vid matdags men däremellan sover de fortfarande. Precis som det ska vara!

6 dagar gamla

15 mars 2020

Äta - sova - äta - sova

Valparna har en egen avdelning i valplådan
Valparna har en egen avdelning i valplådan
Grön hane
Grön hane

5 dagar gamla

14 mars 2020

Så här kan det låta innan alla har fått komma till Bella för att få mat!

4 dagar gamla

13 mars 2020

Bella har börjat tvätta sina valpar och det känns fantastiskt bra, precis som det ska vara! Jag klippte alla små vassa klor idag och de var jättelånga och vassa. Allt växer fort 😁

180 klor totalt! 

3 dagar gamla

12 mars 2020

Idag har valparna fått bada rumpan! Mamma Bella har inte riktigt förstått att hon måste tvätta alla rumpor så matten har fått torka de små där bak. Idag fick de ett ljummet bad och blev fina och fräscha.

De opponerade sig lite först men oj vad skönt det var att sitta i lite varmt vatten 😊

2 dagar gamla

11 mars 2020

Nu börjar mamma Bella och jag få in rutinerna och valparna kan vara mer tillsammans med henne allihop samtidigt.

Det är fint att bara sitta och titta på dem och lyssna på deras små ljud.

1 dag gamla

10 mars 2020

Pigga och goa små troll. De går från djup sömn till huuungriiig på ett par sekunder :-) Sen är det stilla och tyst när de somnar mätta och nöjda en stund senare.

Valparna ligger nära varandra och gärna i en hög.

Jag delar ibland upp dem i två grupper så att det blir lättare att äta. De andra fem ligger då under värmelampa och snusar under tiden.

Dagen D

Den 9 mars 2020

Valparna valde att komma redan dag 59.

Tio fina bebisar, fem hanar och fem tikar, kom fram under en sex timmar lång valpning som Bella skötte galant med stöttning av mig. Till min hjälp hade jag bland annat min veterinär Lotta Persson via telefon och SMS och Bellas uppfödare Nina och Evy som är ett fantastiskt stöd och alltid finns till hands!

Resa till Finlad

Bella och jag tog färjan till fastlandet och sen färjan till Finland för att träffa den utvalda hanhunden "Peetu" All Heroes Peter Pan hos trevliga Johanna Kuru på kennel All Heroes.

Mer om underbara Peetu hittar du här https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI54791/11&R=157&fbclid=IwAR3vrfT8zrGe3uY4fpfGRAxIrDIs20OVIMRanhXyh4imlnEUfLT6ZSM6CMs

De gillade varandra direkt och efter en stunds lek och ivrig uppvaktning från hans sida blev det en perfekt parning den 10 januari. Vi träffades igen dagen därpå och efter ännu en lyckad parning kunde Bella och jag resa tillbaka över haven igen. Jag full av förväntan medan Bella inte hade en aning om vad som nu skulle komma!

Senaste kommentaren

26.10 | 22:09

Hej där!
Jag önskar mig en kattvänlig hanvalp till våren 2023. Helst någon mörk. Kanske tik, beror på inköpspris! / 0723077188

19.10 | 15:35

Önskar mig en liten Bullen till våren 2023

08.08 | 11:38

Hei
Mitt navn Elna Stangeland.
Har tidligere drevet med utstillingen. Har en godkjent FCI
kennel. Mobil 0709 19 19 29 svar helst på Tlf eller SMS søker en Bullmastiff tikk/valp.

24.06 | 09:33

Åhhhh, Dorpan..Vår fina äskling!!

Dela den här sidan